Yeni Medya ve Gazetecilik - Bölüm Hakkında

Öğrenim Dili: Türkçe   İngilizce Hazırlık: İsteğe Bağlı    Puan Türü: TS-2

Çağımıza damgasını vuran bilişim teknolojileri içerisinde gelişen internet insanlık için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. İnternetle birlikte iletişim ve medya alanında da çok farklı yapısal ve işlevsel dönüşüm süreçleri başladı. Yazılı basın, görsel işitsel medya gibi ayrımlar ortadan kalkarak bütünleşik, girift bir medya yapılanması ortaya çıktı. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü de medya ve iletişim alanındaki bu yeni durumu uygun kalifiye eleman yetiştirmek üzere yapılandı.

Bölümün Program Yapısı

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümünde öğrenciler ilk iki yıl programdaki bütün dersleri zorunlu olarak almaktadırlar ve derslerin büyük bir kısmı fakültenin diğer bölümleriyle eşlenmiş durumdadır. Üçüncü sınıftan itibaren alan uygulamalı eğitim ağırlık kazanmaktadır. Üçüncü ve dördüncü öğrenciler ağırlıklı olarak seçmeli derslere yöneltilmektedirler. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü öğrencileri kendi bölümlerinde almaları gereken zorunlu derslerin dışındaki seçmeli dersleri yalnızca kendi bölümlerinden değil, öteki bölümlerin zorunlu veya seçmeli derslerinden seçme serbestisine sahiptirler.

İstihdam Olanakları

Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü mezunları medya sektörünün tüm alanlarında (gazete, radyo, televizyon, internet gazeteciliği vb.), kamu ve özel sektörde kurumsal iletişim birimlerinde sosyal medya uzmanı olarak görev yapabilirler. Reklam ve halkla ilişkiler birim ve ajanslarında sosyal medya yöneticisi olarak istihdam edilebilmektedirler.